Hoe doe je dat eigenlijk, rouwen?

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Rouwen is het verwerken van een verlies. Dit verlies kan veel verschillende dingen betekenen. Wij hebben de meest voorkomende fases duidelijk beschreven zodat u weet waar u aan toe bent als u in deze situatie terecht komt. Benieuwd naar de fases?

Rouwen

Fases

Hoe help je een weduwe/weduwnaar?

Iemand helpen die zijn of haar partner verliest is een moeilijk iets om te doen. Wat heeft die persoon nodig en wat precies niet? We begrijpen dat dit een moeilijk onderwerp is dus we hebben een paar tips gegeven en dingen die juist niet moeten. Benieuwd naar de voorbeelden? Klik hieronder en lees meer.

Rouwen

Tips

Wat zet je op een rouwkaart?

Een tekst op een rouwkaart zetten kan een moeilijk opgave zijn. Vaak is het lastig om de juiste woorden te vinden om je gevoel te uiten. Welke woorden passen er bij jezelf en die van uw dierbaren? Daarom hebben wij voor u een paar voorbeelden geschreven om u op weg te helpen. Benieuwd naar de voorbeelden? Klik hieronder en lees meer.

Rouwen

Afscheid

Wat stuur je in een condoleancekaart naar een nabestaande?

Voor veel mensen is het moeilijk om de juiste woorden te vinden en dat is in zo’n situatie ook begrijpelijk. Daarom hebben we een paar voorbeelden geschreven die u kunnen helpen met het schrijven van een condoleancekaart. Benieuwd naar de voorbeelden? Klik dan hieronder en lees meer.

Steun

Verbinding

Facebook na overlijden

Op Facebook kun je er voor kiezen om je account te laten verwijderen bij overlijden. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wil je weten wat je nog meer kunt doen met je Facebook account na je overlijden? Klik hieronder en lees meer.

Digitaal archief

Facebook

Voor elkaar zorgen

Je kent elkaar pas net of misschien al heel lang. Jullie gaan net samenwonen of delen al jaren een woning. Of je een koophuis hebt of niet, je wil alles goed regelen voor de ander. Voor nu én voor later. En dus zorg je dat de ander niet voor verrassingen komt te staan.

Zorgen

Verblijvingsbeding

Gepast afscheid nemen

Afscheid nemen doet een ieder op zijn/ haar eigen manier. Heel groots, of juist in besloten kring. Met vrolijke dansmuziek, of toch een ingetogen kerkkoor. Maar wat als je je uitvaart niet precies voor je kunt zien?

Helpende hand

Afscheid

WhatsApp na het overlijden

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van WhatsApp. We delen er hoogte- en dieptepunten. Mooie momenten en mindere momenten. Daarom is het zo belangrijk dat al die foto’s, video’s en berichten bewaard blijven wanneer een dierbare is komt te overlijden.

WhatsApp

Digitale herinnering

Tastbare herinnering

Wanneer een dierbare komt te overlijden, draag je talloze herinneringen met je mee. Het is bij In Memory mogelijk om die herinnering tastbaar te maken. Dat kan bijvoorbeeld door middel van as sieraden, vingerafdruk sieraden, een sieraad met een haarlok, een knuffel kei, een mini urn, een gewone urn en ga zo maar door.

Producten

Herinnering

Laat je dierbaren goed achter

Als je komt te overlijden wil je je nabestaanden natuurlijk goed achterlaten. Het laatste wat je wil is dat jouw partner en kinderen naast het verdriet ook nog te maken krijgen met financiën die niet op orde blijken te zijn.

Financiën

Meegeven

Je eigen uitvaart

Het meemaken van een uitvaart kan heel indrukwekkend zijn. Het kan een hele feestelijke dienst zijn of juist een kleine, verdrietige bijeenkomst. Je zou zelf ook graag een mooie uitvaart willen. Heb je daar als eens over nagedacht?

Eigen uitvaart

Wensenboekje

Elkaar steunen

Zodra je weet dat het einde dichterbij komt, komt er ook verandering in het dagelijks leven. Relaties zullen anders vorm krijgen, je voelt je zoals je je nooit eerder hebt gevoeld en je kijk op het leven zal ook drastisch veranderen.

Steun

Verbinding

Uitvaart tijdens corona

Nu er minder mensen aanwezig kunnen zijn en er anderhalve meter afstand gehouden moet worden, denken we mee om elke uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. We doen tijdens corona uiteraard alles volgens de regels van het RIVM.

Avondklok

Mondkapje

Je leven kan plotseling stilstaan.

Het rouwen zal in tijden van corona een stuk anders verlopen en dat kost meer moeite dan we gewend zijn. Ondanks dat is het nog steeds belangrijk om verbinding te creëren met familie, vrienden en kennissen. Oprechte aandacht en het gevoel dat er meegeleefd wordt, wordt altijd gevoeld.

Rouwen

Verbinden

Afscheidstoespraak

Wilt u zelf een toespraak houden bij het afscheid? Wij helpen u graag een handje bij het schrijven ervan. Lees meer en bekijk de tien stappen naar een troostrijke toespraak.

Afscheid

Tien stappen