Slider 2 | Kinder begrafenissen | In Memory Uitvaartverzorging

Baby en foetus

Het afscheid nemen van een kindje dat tijdens of kort na de zwangerschap overlijdt wordt in onze samenleving als schokkend ervaren maar slechts met kortdurend verdriet als gevolg, omdat ouders hun kindje niet of amper zouden kennen. Maar als ouder verlies je ook een stuk van jezelf en de toekomst van je kindje. Er is een blijvend verlangen naar hoe het zou zijn geweest. Als een kind komt te overlijden is dat haast niet te bevatten. Naast het verdriet van de ouders is er ook het verdriet van de naaste familie broertje/ zusje, opa en oma. Het gemis is levenslang en heeft een grote impact op het leven van de ouders en eventuele broers en zussen.

Het komt voor dat tijdens de (nog prille) zwangerschap blijkt dat de baby niet levensvatbaar is en voor, tijdens of vlak na de bevalling zal komen te overlijden. Ook dan zijn wij er voor u en helpen u bij het voorbereiden op wat komen gaat en bij het maken van moeilijke en beladen keuzes. Gaat het kindje mee naar huis of wilt u uw kindje liever in het uitvaartcentrum bezoeken, waar wordt uw kindje in gelegd, wordt het kindje begraven of gecremeerd. Allemaal vragen waar geen enkele ouder ooit over na wilt denken, maar wat voor u opeens realiteit is.

Een mooi afscheid is enorm belangrijk. Het is de erkenning van het bestaan van uw dochtertje of zoontje. De erkenning van uw liefde voor uw kindje, waar u nog zo graag jaren voor gezorgd zou willen hebben. Wij kunnen u helpen bij het vormgeven van dit afscheid.

Kinder uitvaarten | In Memory UitvaartverzorgingPeuter en kleuter

Het verliezen van een dierbare is zwaar, het verliezen van een kind is onnoemelijk zwaar. U moet niet alleen afscheid nemen van uw dochtertje of zoontje, maar ook van alle toekomstdromen, van het gezinnetje dat u had. Een mooi afscheid is de erkenning van de liefde voor uw kindje. Het goed vormgeven van dit afscheid is belangrijk en wij helpen u daar graag bij.

U zou de uitvaart een bepaald thema kunnen geven, bijvoorbeeld van de film waar uw kind graag naar keek, prinsen en prinsessen, dieren, superhelden en zo nog veel meer of een andere locatie te bedenken dan de aula in een crematorium of begraafplaats voor het afscheid. In de zaal van een restaurant of op de plek waar u graag naar toe ging met uw kind kan vaak ook een afscheids plaatsvinden of in de natuur. De favoriete kleur van uw zoontje of dochtertje die overal in terugkomt;  in het kistje, de bloemen, de stoelen en de rest van de decoratie. Deze details maken het afscheid tot een afscheid dat bij uw kindje past. Zo herinnert iedereen uw kind zoals hij of zij was; blij, vrolijk grappig en soms ondeugend.

Voor de kinderen die aanwezig zijn op de uitvaart past dit ook beter in hun belevingswereld. Het overleden broertje, zusje of vriendje is herkenbaar.

Tiener

Kinderen en jongeren, de tieners, gaan heel anders om met de dood en rouwen anders dan volwassenen. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Hoe kun je jongeren betrekken en ondersteunen nu hun vriend(in) uit hun midden is weggevallen en zij op zo’n jonge leeftijd geconfronteerd worden met de dood.

Als ouders heb je vaak geen idee welke contacten je kind heeft. Veel gebeurt buiten de dagelijkse beslommeringen van het gezinsleven. Sociale media is voor jongeren een medium waar veel gedeeld wordt; ook verdriet. Het kan waardevol zijn deze contacten te betrekken bij de uitvaart van uw kind. Zij hebben uw kind heel anders meegemaakt dan u. Hoe belangrijk is het deze herinneringen van hen te horen? Willen zij deze herinneringen voor uw kind opschrijven of misschien zelfs voorlezen tijdens de afscheidsceremonie?

Hebben zij foto’s en filmpjes die getoond kunnen worden tijdens het afscheid? Is er een apart afscheidsmoment voor hen gewenst op de sportclub of in de aula van de school waar uw kind naar toe ging? De vriendenclub kan kracht en troost bieden, zij hebben uw kind op een heel andere manier gekend en het doet goed te horen waarom zij uw kind waardeerden, hun vriend(in) was.

Wij willen u graag helpen op welke manier dan ook als u deze jongeren bij de uitvaart van hun vriend(in) wilt betrekken.

Afscheid nemen van een kind

Het is altijd pijnlijk om iemand te verliezen, maar het overlijden van een kind is wellicht één van de zwaarste verliezen. Soms is het afscheid verwacht en is er een periode van verdriet, veel zorgen en angst aan voorafgegaan; soms is het afscheid volkomen onverwacht en is er nooit gedacht aan het moeten regelen van de uitvaart van je kind. De vraag waar je onherroepelijk mee geconfronteerd wordt : “Wat nu?”. Bij deze vraag kunnen wij u helpen. Afscheid nemen doet iedereen op zijn of haar eigen manier, maar wat is er allemaal mogelijk bij een uitvaart voor een kind? Hoe creëer je een mooie en persoonlijke sfeer op een kinderuitvaart waarin het overleden kind wordt herkend? Er is alle ruimte om op een mooie manier afscheid te nemen. Lees hier meer over in onze blog.

Wij verzorgen uitvaarten van foetussen, baby’s, kinderen en jongeren. Hun overlijden komt hard aan in de levens van naaste. Toekomstdromen worden ontnomen. Maar dat laatste kan nooit de zin van het leven van uw kind geweest zijn. Wij zijn er speciaal voor u en op ieder moment en zijn dus 24 uur per dag 7 dagen in de week persoonlijk bereikbaar, met een luisterend oor voor al uw wensen.

Voor bespreken van de uitvaart

Is uw kind ernstig ziek en weet u dat hij of zij zal komen te overlijden? Dan wilt u misschien nu al antwoord op een aantal vragen of dat wij meedenken over een passend afscheid. Een afscheid waarmee u het veel te korte leven van uw kind eer aandoet en dat betekenisvol is voor u en uw naasten.

U kunt ons altijd bellen voor een persoonlijk gesprek. Het is goed om in de tijd die er nog is (voorlopige) keuzes te maken. Wij hebben de ervaring dat dit de rust geeft die juist nu zo nodig is.

De dagen na een overlijden zijn heel onwerkelijk. Sommige mensen leven in een roes. Anderen nemen juist alles extra scherp waar. Dat is voor iedereen anders. Maar voor iedereen geldt: er komt ongelooflijk veel op je af.

Natuurlijk krijgen uw emoties alle tijd en aandacht. Net als de praktische en zakelijke onderwerpen. Daarover moet u in korte tijd veel belangrijke beslissingen nemen. Over de rouwkaart. Thuis opbaren of in een uitvaartcentrum. De locatie en de inhoud van de uitvaart. En nog zoveel meer. U hoeft hierin niet alleen te staan; wij zijn er voor u.

Uitvaarten | In Memory Uitvaartverzorging