Na de uitvaart

Na de uitvaart vallen nabestaanden vaak in een zwart gat. Het rouwproces begint voor velen pas na de uitvaart en tegelijkertijd moet er nog ontzettend veel geregeld worden. Ook daarin bieden wij u een helpende hand. Na een overlijden moeten een aantal belangrijke zaken afgehandeld worden. Zo moet ook de erfenis afgehandeld worden. Hier wordt vaak een notaris voor ingeschakeld. Die helpt je door dit soms juridisch ingewikkelde proces.

Zonodig kunnen wij u ook informeren over grafmonumenten, urnen, herdenkingssieraden en dankbetuigingen.

Herinneringsproducten

Hoe ga je door?

Er wordt vaak gezegd dat je het ‘een plekje’ moet geven. Dat is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Sommigen willen naar de sportschool of gaan een stukje wandelen in het bos als ze zich rot voelen. Anderen verwerken verdriet door thuis onder een dekentje te kruipen. Het komt allemaal op hetzelfde neer, het uiten van de gevoelens op dat moment. Niks is verkeerd. Luister naar je hart: Wat voelt nu goed? Doe dat.

Wees mild voor jezelf en heb niet gelijk te hoge verwachtingen. Praat ook met naasten. Spreek je twijfels en angsten uit. Mensen vinden het vaak moeilijk om nabestaanden te helpen. Omdat ze bang zijn om verkeerde dingen te doen of zeggen, doen ze maar niks.

Beloof jezelf niet dat het leven weer wordt zoals het was. Dat gaat niet meer gebeuren. Daarvoor is het belang van de overledene te groot. Vanaf het moment van overlijden zal je verder moeten leven zonder die persoon in je leven, en dat is moeilijk. Gun jezelf ook ruimte om daarin een weg te vinden. Het wordt nooit meer hetzelfde, maar anders kan ook mooi zijn.

Het kan zijn dat nabestaanden recht hebben op bepaalde uitkeringen. Samenwonende stellen moet daar zelf een aanvraag voor indienen. Weduwnaren, weduwen en partners met een geregistreerd partnerschap krijgen een bericht van de SVB als ze in aanmerking komen.