Gericht aan de nabestaande die zijn of haar dierbare gaat verliezen.

Als uw dierbare heeft gehoord dat hij of zij ongeneeslijk ziek is en binnenkort komt te overlijden, dan is het fijn om jullie tijd nog zo fijn mogelijk te kunnen doorbrengen. Ook komt de gedachte op van het moment dat uw dierbare komt te overlijden. Hoe kan de uitvaart vormgegeven worden? Maar ook: hoe kan de opbaring mooi en zorgeloos verlopen? Het is immers een plezierige gedachte als er geen zorgen ontstaan over het laatste beeld dat u en andere nabestaanden met zich meenemen. Dat moet vooral een fijn laatste afscheid worden.

U krijgt door middel van een opbaring de kans om nog een laatste keer fysiek afscheid te nemen van uw dierbare. Een mooi en warm afscheid kan u enorm helpen bij de rouwverwerking in deze moeilijke tijd. U zult de laatste herinnering aan uw dierbare altijd bewaren.

Vaak wordt er gekozen voor een opbaring met een koelplaat. Maar wist u dat ook andere manieren van opbaren mogelijk zijn?

Thanatopraxie

Een manier van opbaren waar wij erg over te spreken zijn, is thanatopraxie. Dit is een lichte vorm van het beter bekende ‘balsemen’. Thanatopraxie wordt daarom ook wel ‘lichte balseming’ genoemd.

Bij thanatopraxie wordt er een conserverende vloeistof het lichaam ingebracht. Deze vloeistof legt de ontbinding van het lichaam tijdelijk volledig stil. Naast de uitstekende conserverende werking, zijn er nog meer redenen waarom u voor een opbaring na thanatopraxie kunt kiezen:

  • Gedurende de opbaring is er geen koelplaat nodig. U kunt daardoor fysiek afscheid van  uw dierbare nemen, zonder dat dit ijskoud aanvoelt;
  • De huid blijft soepel en voelt zacht aan;
  • De kleur van de huid oogt veel natuurlijker;
  • Er komen tijdens de opbaring geen nare geurtjes vrij;
  • U kunt uw dierbare aanraken en een kus geven, zonder dat dit gevolgen heeft voor het verloop de opbaring.

Al met al zorgt thanatopraxie ervoor dat de opbaring zorgeloos verloopt. Zo kunt u tot aan de dag van de uitvaart een warm afscheid van uw dierbare nemen.

“Wij zijn super blij dat we voor thanatopraxie hebben gekozen. Mijn moeder was echt mijn moedertje, zoals wij haar altijd kende. Tot aan de laatste dag van afscheid.”

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden omtrent uw opbaring bespreken? Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week persoonlijk voor u bereikbaar op 06 31 795 865 en 06 19 958 772. Ook kunt mailen naar ons e-mailadres: Info@inmemoryuitvaartverzorging.nl.

Wilt u meer informatie over deze manier van opbaren? Dan kunt u terecht op de uitgebreide thanatopraxie pagina van onze partner Thanatopraxie Rens de Peijper.

Bloemen-bij-de-uitvaart_In-Memory

Bloemen bij de uitvaart

Bloemen kunnen net wat extra aangeven wat voor persoon de overledene was…

Lees meer
In Memory Uitvaartverzorging | Den Bosch - Rosmalen - Hedel - Ammerzoden - Maaspoort