Uitvaartwensen bespreken

Praten over je eigen uitvaart? Velen vinden het geen fijn onderwerp en dat is heel begrijpelijk maar laten we het eens anders bekijken. Door je eigen uitvaartwensen vast te leggen ontzie je uiteindelijk je nabestaanden die het op dat moment al moeilijk genoeg hebben omdat er veel emotie op ze af komt. Door over je uitvaartwensen te praten met je naasten maak je de zware beslissingen voor ze alleen maar makkelijker omdat ze dan nooit met de vraag achter blijven: zou hij of zij dat zo wel gewild hebben? Wilde hij of zij wel begraven worden? Of toch liever gecremeerd worden?

Wij van In Memory snappen maar al te goed dat dit geen fijn onderwerp is om over te praten en hoe begin je nou eigenlijk zo’n gesprek? Wij willen u daar graag bij helpen en u daarin begeleiden.

Wij hebben voor u een boekje gemaakt waar u al uw uitvaartwensen in kunt zetten, ook wel een wilsbeschikking genoemd. Dit kunt u zelf doen of met uw naasten maar u kunt ook vrijblijvend een afspraak met ons maken, dan komen wij bij u langs om samen met u de wilsbeschikking in te vullen.

Wat zijn de opties waar u vooraf al over na kunt denken?

– Wil ik gecremeerd of begraven worden?
– Kies ik voor begraven, kies ik dan voor traditioneel begraven op een begraafplaats of op een natuurbegraafplaats?
– Waar wil ik worden opgebaard? Thuis of in een uitvaartcentrum?
– Wil ik de uitvaart in een crematorium, in een kerk of op een locatie elders?
– Wil ik rouwkaarten? Zo ja, wil ik een standaard kaart of met een foto?
– Wil ik een gedachteniskaartje?
– Wat voor muziek wil ik op de uitvaart?
– Wil ik sprekers tijdens de dienst?
– Wil ik tijdens de dienst een PowerPoint met foto’s?
– Wat voor uitvaartkist wil ik?
– Wil ik een koffietafel? Zo ja, wat wil ik de mensen aanbieden

Dit zijn allemaal opties waar u alvast over na kunt denken, hierdoor krijgen uw naasten rust en hoeven ze niet al die beslissingen in een korte periode te maken maar kunnen zij die tijd gebruiken om te rouwen.